Kysymys kansaneläkkeen pohjaosan poistosta.

Kun Suomessa  säädettiin laki kansaneläkkeestä,  työntekijöiltä ja työnantajilta ryhdyttiin perimään palkkaan sidottua kansaneläkevakuutusmaksua. Asia oli hyvä ja tarkoitettu kaikelle kansalle eläkkeen takaavaksi järjestelmäksi.  Perustettiin kansaneläkevakuutus  ja sitä hoitamaan KELA. Perustettiin siis vakuutuslaitos ja vakuutus, johon kaikkien palkkaa saavien oli osallistuttava.  Pikkuhiljaa vakuutuslaitos kasvoi suuremmaksi ja suuremmaksi.  Se ryhtyi hoitamaan enenevässä määrin kaikenlaisia sosiaalietuisuuksiin liittyviä asioita.  Hoiti se kuitenkin vakuutuslaitoksena myös alkuun pantua kansaneläkevakuutusta.  90-luvun lama takia eduskunta, monien mielestä perustuslain vastaisesti, päätti  siirtää  itselleen eläkevakuutusta maksaneiden eläkkeet muihin  tarkoituksiin.  Tehtiin ns. pohjaosanpoisto.  Eläkkeellä jo olevilta, joiden eläkkeen yksi osa oli ollut k.o. pohjaosa, otettiin moinen itse maksettu ”ylellisyys” pois !!. Samassa yhteydessä tapahtui myös niin, että joiltakin pohjaosa tuli pois otetuksi peräti kahteen kertaan.  Yksi pohjaosanpoistoon liittyvä kysymys on:  Jos kyseessä olisi ollut yksityinen tai ns. vakuutuksenottajien omistama vakuutuslaitos ja se olisi yksipuolisesti päättänyt olla maksamatta vakuutuksenottajille sovittua vakuutusta, mitenkä valtiovalta, hallitus ja eduskunta, olisivat moiseen päätökseen suhtautuneet?

Toinen kysymys: Mitenkä teidän mielestä työntekijäjärjestöt olisivat suhtautuneet jos heidän palkkojaan olisi alennettu yksipuolisella päätöksella 452 mk  vuosien 1995 -2000 välillä..  Olisiko tullut työtaisteluita?  Vain eläkeläisiähän  puolueet ovat seurauksia pelkäämättä voineet ”kusettaa”.  Syyhän on kylläkin osittain ollut meidän eläkeläisten,  miksi olemme aina äänestäneet niitä, jotka eivät  meistä välitä kuin äänestäjinä.

Varsinainen kysymys:  Mikä on puolueenne kanta pohjaosan palauttamiseen? Oletteko valmiit heti, joko vanhassa (siis nykyisessä) tai uudessa eduskunnassa ryhtymään asian oikeuden mukaiseen hoitoon ja pohjaosan palauttamiseen?